Vistas de página en total

miércoles, 15 de diciembre de 2010

Informàtica Bàsica

Què és un ordinador?

Segons l’enciclopèdia catalana un ordinador és: Una màquina automàtica que accepta la informació que hom li subministra segons una forma preestablerta

Quins són els components d’un ordinador?


Monitor
És un perifèric de sortida fonamental de la PC, és la pantalla en la qual es veu la informació subministrada pel PC. Podem trobar bàsicament dos tipus de monitors: un és el CRT basat en un tub de llamps catòdics com el dels televisors, i l’altre és el LCD; el qual és una pantalla plana de cristall líquid.

Placa base
És una targeta de circuit imprès que dóna suport de les altres parts de l’ordinador i es la peça clau que fa que la resta de l’ordinador pugui fer les seves funcions.

Disc dur
És un dispositiu d’emmagatzematge no volàtil, que conserva la informació, empra un sistema d’enregistrament magnètic digital; és on en la majoria dels casos es troba emmagatzemat el sistema operatiu de la computadora.

Processador
És el component en un ordinador  digital que interpreta les instruccions i processa les dades contingudes en els programes de la computadora.

Quines són les funcions d’un ordinador?


Funcions de un ordinador: Vegem alguns dels principals usos que s’el atribueix.
1. Processador de text: fa més eficient l’escriptura impresa, emulant i superant a la vella màquina d’escriure.
2. Jocs: molts jocs poden ser duts a la pantalla d’un ordinador.
3. Comunicació: amb l’arribada de l’Internet, l’ordinador va cobrar un gran protagonisme en la forma en la qual ens comuniquem.
4. Càlculs: l’ordinador pot fer milions de càlculs per segon, el que el converteix en una eina poderosa per a les finances i les ciències en general.
Aquests són alguns dels usos més freqüents, però són només uns pocs dintre d’una àmplia varietat. L’ordinador és una màquina realment flexible.

No hay comentarios: